Volledig scherm
Waylon in actie tijdens het tv-programma The Voice of Holland. © Danny van den Berg

Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbestrijding

ARNHEM - Na vijf kleinschalige gala’s op diverse plekken in Arnhem heeft Jeroen Muller met zijn Stichting Events2Cancer nu de schouders gezet onder een heus concert. Op zaterdag 26 oktober vindt in de Parkzaal van Musis (capaciteit 1.700 staanplaatsen) voor de eerste keer Music2Cancer plaats, met optredens van onder meer Waylon, Romy Monteiro en Niels Geusebroek. De opbrengst gaat zoals altijd naar KWF Kankerbestrijding. 

Op 13-jarige leeftijd verloor Muller zijn vader aan de gevolgen van slokdarmkanker. Exact zeven jaar later overleed zijn moeder aan een hersentumor. Het verdriet dat daarmee gepaard ging, zette hij om in daadkracht. Al veertien jaar lang organiseert de Arnhemmer evenementen, waarmee hij nu al bijna 100.000 euro heeft opgehaald.

Streefbedrag is 20.000 euro

Het concert in Musis moet, hoewel het op dit moment nog niet is uitverkocht, een knaller worden. Muller hoopt dat er onder de streep een bedrag van 20.000 euro overblijft. Dat geld gaat naar onderzoek met betrekking tot behandeling van binnenuit van een glioblastoom. Dat is een primaire tumor van het zenuwstelsel en tevens de meest voorkomende en meest kwaadaardige hersentumor. 

Volledig scherm
Jeroen Muller in de Parkzaal van Musis. © Hanneke Vos

,,Ik wilde graag een specifiek doel. Een relevant onderzoek dat echt het verschil kan maken in de toekomst. Vanuit KWF Kankerbestrijding kreeg ik drie onderzoeken die pasten bij mijn idee. Mijn moeder overleed aan de gevolgen van een hersentumor. De keuze was dus niet zo moeilijk”, zegt Muller.

De Arnhemmer (34) heeft veel zin in het concert. ,,Het moet geen zware avond worden. Deze avond vieren wij het leven. Tijdens een spectaculaire show halen we alles uit de kast om de bezoeker een geweldig feest te bezorgen.” 

Stijn Fransen doet de presentatie

Naast Waylon, die met zijn band een uur lang optreedt, Monteiro en Geusebroek treden ook Tommie Christiaan en Meike van der Veer op. De presentatie is in handen van Stijn Fransen, bekend van tv-programma's als  GTST, Dance Dance Dance en Expeditie Robinson.

Volledig scherm
Zanger Tommie Christiaan. © William Rutten

Music2Cancer duurt van 20.00 tot 23.30 uur. Een ‘gewoon’ toegangskaartje kost 20 euro. Daarnaast zijn er zogeheten viptickets van 84,90 euro. Die kaarten garanderen een zitplaats op het balkon, inclusief hapjes en drankjes. 

Meer info: music2cancer.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.