In de Frederik van Eedenstraat liggen twee tuinen compleet overhoop vanwege een rioolbuis die door een glasvezelkabel is doorboord. Dat zorgde voor twee verstopte toiletten en rioolwater in de kelder bij Patrick Mulder (links).
Volledig scherm
PREMIUM
In de Frederik van Eedenstraat liggen twee tuinen compleet overhoop vanwege een rioolbuis die door een glasvezelkabel is doorboord. Dat zorgde voor twee verstopte toiletten en rioolwater in de kelder bij Patrick Mulder (links). © Gerard Burgers

Wc verstopt, rioolwater in de kelder, tuin overhoop: flinke schade na aanleg glasvezel op de Paasberg

ARNHEM - Minstens vijf adressen in de wijk Paasberg kampen met flinke schade na de aanleg van glasvezel. Bij verschillende huizen is de glasvezelkabel dwars door de riolering geboord.

8 reacties

 • Marijke Stoffelen

  1 jaar geleden
  Tja het moet zo goedkoop en snel mogelijk dus haast haast
 • gejah nijman

  1 jaar geleden
  Een pvc buis aansluiten op een gresbuis geeft ellende. Dus eigenlijk moet nu iedereen die gresbuizen eruit halen. Deze aansluiting blijft kwetsbaar en lekken.
 • Michel Van de Zand

  1 jaar geleden
  Wordt lastig voor KPN om dit te compenseren. Als je rioolwater in je kelder heb gekregen, kun je het water er wel uit pompen en misschien opnieuw muren schilderen. Maar die stank krijg je niet weg, dat trekt overal in.
 • Ruben Driessen

  1 jaar geleden
  Ja respect voor de aanlegploeg van dit glasvezelnet. Heel zwaar werk en lange dagen, matig betaald. Foutje is snel gemaakt, tekeningen kloppen lang niet altijd. Wel lastig als het je overkomt natuurlijk, maar mooie kans om de gresbuis te vervangen door PVC.
 • Theo Binnendijk

  1 jaar geleden
  Er zijn altijd tekeningen aanwezig hoe de leidingen in het trottoir liggen, maar van de riolering in de particuliere tuinen zijn vrijwel nooit tekeningen aanwezig. Ook de bewoners weten meestal niet hoe diep hun riolering ligt. Ik kreeg ooit de gasleiding dwars door de riolering.

In samenwerking met indebuurt Arnhem