Volledig scherm
De eerste gegadigde voor een vrij bouwkavel in Schuytgraaf meldt zich aan de poort. © Carlo van der Borgt/gemeente Arnhem

Week kamperen in wachtrij voor een vrij bouwkavel in Schuytgraaf

UpdateARNHEM - Een week voor de start van de verkoop van een reeks vrije bouwkavels in de Arnhemse wijk Schuytgraaf hebben zich vrijdagochtend al vier gegadigden gemeld. 

Kort nadat de gemeente Arnhem om 10.00 uur bekend maakte op welke plek de verkoop zou beginnen, meldde zich de eerste potentiële koper met een caravan. 

Nog voor 10.30 uur stonden er drie bij het Projectpunt Schuytgraaf aan de Marasingel. Inmiddels hebben zich vier belangstellenden gemeld, waarvan er drie niet van plan zijn er te overnachten. Dat houdt een risico in, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem: ,,Want opgestaan is plaats vergaan.”

Mobiel toilet en stroompunten

De gemeente Arnhem had rekening gehouden met een ‘kampeerscenario’ voor het duurzame project Kavels Zomerdijk, ook omdat al eerder grote belangstelling was voor vrije kavels in de wijk, die tot de populairste delen van Arnhem kan worden gerekend.

,,We hebben deze locatie gekozen omdat we mensen die gaan kamperen dan faciliteren”, legt de woordvoerder uit. ,,Er is een mobiel toilet neergezet, er zijn stroompunten en er is plek voor caravans en tenten. Maar het was wel afwachten vanmorgen of het werkelijk storm zou lopen.”

Wie het eerst komt

Volledig scherm
De locatie van project Kavels Zomerdijk in Schuytgraaf. © gemeente Arnhem

Er zijn zeven kavels te koop, iets ten noorden van het centrumgebied van Schuytgraaf.

De prijzen voor de percelen lopen uiteen van 157.000 euro (voor 375 vierkante meter) tot 269.500 euro (circa 707 vierkante meter). ,,We werken volgens het principe: wie het eerst komt, die het eerst maalt”, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. 

De gemeente had een lijst met zo’n honderd belangstellenden. Op een recente informatiebijeenkomst over het project op de plek van de voormalige Kunstwerkplaats Schuytgraaf meldden zich zo’n twintig stellen. De verkoop begint op vrijdag 17 mei.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.