Station Arnhem Velperpoort.
Volledig scherm
Station Arnhem Velperpoort. © Rolf Hensel

Weekend geen treinen door werk aan station Arnhem Velperpoort

ARNHEM/ ZEVENAAR - Tussen Arnhem en Zutphen en Arnhem en Zevenaar rijden zaterdag en zondag geen treinen in verband met de vernieuwing van station Arnhem Velperpoort. Zowel de Nederlandse Spoorwegen als vervoerder Arriva zet beide dagen bussen in.

De NS laat bussen rijden tussen de stations Arnhem Centraal en Dieren, Arriva zet stopdienstbussen en sneldienstbussen in tussen Arnhem Centraal en station Zevenaar. Beide vervoerders laten de bussen niet stoppen bij Arnhem Velperpoort. NS schat de extra reistijd op een kwartier tot een half uur.

Coronacrisis 

Station Arnhem Velperpoort wordt in opdracht van ProRail sinds half februari ingrijpend opgeknapt. Eind van het jaar zou de klus geklaard moeten zijn, maar de spoorbeheerder kan niet uitsluiten dat de coronacrisis voor vertraging gaat zorgen. ,,We bekijken de situatie van dag tot dag”, zegt een woordvoerder. 

Vooralsnog gaan de werkzaamheden aan onder meer de perrons gewoon door. ,,We verwachten op dit moment dat we het werk goed en veilig kunnen doen”, laat ProRail weten. ,,Met extra aandacht voor persoonlijke hygiëne en de door het RIVM voorgeschreven voorzorgsmaatregelen.”

Gemoderniseerd

Mocht het werk alsnog moeten worden afgeblazen, dan gaat ProRail samen met de NS en Arriva bekijken wat dat betekent voor de buitendienststelling. Mogelijk rijden er ook dan geen treinen, gezien alle afspraken die er nu zijn gemaakt, legt de woordvoerder uit. ,,Maar mocht het zover komen, dan komen we met nieuwe mededelingen.” 

Velperpoort wordt momenteel ingrijpend gemoderniseerd. Zo wordt het stationsgebouw transparanter gemaakt. Verder komen er onder meer komen liften naar de perrons, de trap aan de noordkant wordt verbreed en de wachtruimtes worden aangepast. Om gelijkvloers in- en uitstappen mogelijk te maken worden de perrons breder en hoger gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.