Houtsnippers vormen brandstof voor biomassacentrales.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtsnippers vormen brandstof voor biomassacentrales. © Carlo ter Ellen DTCT

Weer protest tegen biomassacentrale in Arnhem: ‘Ik krijg er hoofdpijn van’

ARNHEM - Tegenstanders doen een nieuwe poging om de biomassacentrale van Veolia in Arnhem te laten sluiten. Ze vragen de provincie Gelderland om de tent op slot te gooien. 

9 reacties

 • Sjakie

  10 maanden geleden
  Mooi, die houtstook. Dan komen we meteen van de bossen af. Die verbruiken toch alleen maar (grond)water. En het peil is al te laag. Waar bos weggaat in NL kunnen mooi huizen worden gebouwd. ;-)
 • jan maassen vd brink

  10 maanden geleden
  Vergelijk gaat echt niet op. Een centrale heeft een veel beter gecontroleerde verbranding. En kan ook beter stoffen afvangen. Je vergelijkt toch ook niet een ouwe brommer met een hybride auto?
 • de heer Jan Zomers (68)

  10 maanden geleden
  Wacht even... de bio-massacentrale kan ervoor zorgen dat de windmolens blijven draaien ook al is er weinig of geen wind, zo wordt het rendement van een windmolenpark aanzienlijk hoger.
 • Maxijazz

  10 maanden geleden
  Jeroen Spaander, toepasselijke naam tegen een hout centrale.
 • Anonymous

  10 maanden geleden
  Maatjes Er zijn meer mensen met domme opmerkingen, een biomassacentrale geeft altijd én overal uitstoot van fijnstof en andere zéér milieu onvriendelijk stoffen. Zo snel mogelijk gesloten worden is de juiste optie om het milieu, maar vooral de gezondheid van de mensen te sparen. Marijke Wissink Nieuw-Wehl
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.