Volledig scherm
PREMIUM
Eikenprocessierupsen. © FOTO HISSINK

Wen er maar aan: rond Arnhem zit de processierups overal en snelle bestrijding is een illusie

ARNHEM - De snelle bestrijding van de eikenprocessierups is in de regio Arnhem een illusie. Het aantal nesten is daarvoor te groot.

Arnhem, Rheden, Renkum en Rozendaal worden overspoeld met meldingen van nesten. Rheden heeft circa een kwart van het gemeentelijke eikenbezit geïnspecteerd en zo ontdekt dat 80 tot 85 procent van de bomen besmet is. Arnhem heeft op zijn site een kaart staan die laat zien dat de rups overal in de stad gesignaleerd is.

De gemeenten bestrijden alleen de rupsen op bomen die gemeentelijk bezit zijn. Daarbij wordt prioriteit gegeven aan plekken waar veel mensen komen: bij scholen, woningen en speeltuinen. In Arnhem krijgt ook de route van de Nijmeegse Vierdaagse voorrang.

In Rheden werd zaterdag speciaal voor een korfbaltoernooi van Rheko een eikenlaan aangepakt. ,,Vorig jaar namen we tijdens het werk ook nog wel eens een nest mee op een particulier terrein, maar daarvoor is het nu te druk”, zegt Sil Driessen van de Nationale Bomenbank, het bedrijf dat in Arnhem, Renkum en Rheden de bestrijding uitvoert.

André Hoogveld zag deze processie van rupsen woensdagochtend bij het Loenense Bos en postte dat op Facebook.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.