Volledig scherm
Dirk Zeldenrust. © Erik van 't Hullenaar

Wereldverbeteraars strijden om Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs

ARNHEM - Milieuminnend Arnhem loopt zich warm voor de uitreiking van de grote duurzaamheidsprijs van de Gelderse hoofdstad,  genoemd naar de eind 2017 overleden markante plaatsgenoot Dirk Zeldenrust. Drie mensen die ‘onderkennen dat een betere wereld niet kan wachten’ zijn genomineerd voor de Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs.

Het gaat om Fred van der Stap van de Biologische Tuiniersvereniging Elderveld, Steven Kosters van de Groene Rijders  en Judy Cerfontaine  van DierbaarGoed.  De Biologische Tuiniersvereniging Elderveld timmert stevig aan de weg met biologisch verantwoorde producten, milieuvriendelijke verpakkingen en composteerbare materialen. 

De Groene Rijders broeden op elektrisch, milieuvriendelijk transport van goederen in en vanuit de binnenstad van Arnhem. Doel van dit alles: schonere lucht in het stadshart. 

DierbaarGoed maakt van nieuwe kleding van 'restmaterialen’ en ouxde kleding die niet meer gedragen wordt. De organisatie verspreidt haar kennis met workshops en naailessen.

De uitreiking is vrijdagmiddag 7 december om 16.00 uur in de Burgerzaal van het Arnhemse stadhuis. Om 15.30 uur gaan deuren open. De prijs bestaat uit  5.000 euro voor versterking van het winnende initiatief.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.