De AKU-fontein in de Arnhemse binnenstad op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
De AKU-fontein in de Arnhemse binnenstad op archiefbeeld. © Gerard Burgers

Werkgroep AKU-fontein ‘in alle staten’ na plan gemeente Arnhem: ‘Geen sprake van herstel’

ARNHEM - De werkgroep die streeft naar het behoud van de AKU-fontein op het Gele Rijdersplein in Arnhem is uiterst ongelukkig met het gemeentelijke plan om het rijksmonument ‘op te knappen en aan te passen aan de wensen van deze tijd’. Van herstel is geen sprake, stelt de ‘ernstig verontruste’ werkgroep.

7 reacties

 • Razende Reporter

  4 maanden geleden
  Deze fontein is een geschenk van de AKU aan de burgers van Arnhem. Daar ga je zo toch niet mee om. Gemeente: herstel dit in zijn oorspronkelijke staat. Het beeld is deels al vernield, de grindtegels zien er niet meer uit (zijn gerepareerd met een kwak cement) en in de pergola waren vroeger vitrines met kunst. Dat laatste kan helaas anno 2021 niet meer, laat de rest ongemoeid en zet er al helemaal geen fietsenstalling onder, maar neem een voorbeeld aan de ondergrondse fietsenstalling in Den Bosch
 • Fred Schuit

  4 maanden geleden
  Hou nou toch eens op met het verkwanselen van cultureel erfgoed en knap het monument eens een keer goed op zonder fratsenmakerij.
 • Peter Schuitema

  4 maanden geleden
  Wat een raar gebeuren toch in Arnhem. Mooie gebouwen slopen we ook na WO2 maar lelijke naoorlogse kunstwerken worden zogenaamd aanbeden (gelukkig meestal alleen door de belangengroep maar ja die laten hun stem gelden alsof alle Arnhemers ermee eens zijn) blauwe golven als aku fontein zijn niet de pareltjes van Arnhem het tegendeel zelfs. Om de fontein alleen te houden en de rest op te knappen lijkt me dan wel wat. Of de fontein draaien en de terassen daar meer de ruimte te geven!
 • Peter Schuitema

  4 maanden geleden
  Sommige kunstwerken zijn lelijk en passen niet meer in deze tijd. Dus betrek alleen de fontein bij het nieuwe plan dat maakt het al een stuk mooier. Rare houding in deze stad we hebben buiten WO2 zelf prachtige gebouwen vernield en dan gaan we nu najuist de oerlelijke kunst van na de oorlog proberen te behouden. Wat gaar er mis blauwe golven als Aku fontein zijn niet de pareltjes van Arnhem maar de lelijke plekjes!
 • Ninja Nerf

  4 maanden geleden
  Een podium? Om geluidsoverlast te gaan veroorzaken? Gewoon de boel laten zoals het is en onderhouden!

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.