Volledig scherm
vuist geweld mishandeling stock © Getty Images

Werkstraf na klap waardoor jongen met hoofd op stoep kwam

ARNHEM – Een 28-jarige Arnhemmer is vrijdag veroordeeld tot een werkstraf voor het slaan van een jongen in Velp die na de klap met zijn hoofd op de stoep belandde en een schedelbreuk en een hersenkneuzing opliep.

De Arnhemmer zat begin 2017 in een project voor begeleid wonen in Velp. Hij wilde de woonplek inlopen toen hij een woordenwisseling kreeg met dronken jongens. Door trauma’s uit zijn verleden voelde hij zich al gauw bedreigd. Hij meende zich te moeten verdedigen, haalde uit, maar schrok toen hij hoorde hoe de jongen na de vuistslag met zijn hoofd tegen de stoep knalde. Inmiddels is de Arnhemmer al enige tijd onder behandeling. 

De zaak kwam in januari al op zitting, maar de rechtbank bepaalde bij tussenvonnis dat ze wilde weten hoe het het het slachtoffer ging. Op de zitting twee weken geleden werd duidelijk dat hij blijvend letsel heeft.

Omdat het hulpverleningstraject van de Arnhemmer goed verloopt, ging de rechtbank mee in het verzoek van de officier van justitie een werkstraf op te leggen van 120 uur waarvan de helft voorwaardelijk. Ze ziet geen bewijs voor noodweer. Daarnaast moet de Arnhemmer het slachtoffer tienduizend euro aan vergoeding betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.