Bridge to Liberation Experience in 2017.
Volledig scherm
Bridge to Liberation Experience in 2017. © Erik van 't Hullenaar

Wet Wet Wet en zangeres Do treden op bij Bridge to Liberation Experience 2019

VideoARNHEM - De Schotse band Wet Wet Wet, de Duitse cellist Julian Steckel en zangeres Do zijn toegevoegd aan het rijtje artiesten dat vrijdagavond 20 september zal optreden tijdens de Bridge to Liberation Experience bij de John Frostbrug in Arnhem. Dat is maandagochtend bekend gemaakt.

Voor Wet Wet Wet (‘Love is all around’, ‘Good night girl’) is het een weerzien met Arnhem en de wereldberoemde ‘Brug te Ver’. De band trad (als last minute-vervangers van Simple Minds) in mei 1995 op tijdens het World Liberty Concert aan de voet van de John Frostbrug op Stadsblokken. 

Met dat concert werd destijds vijftig jaar vrijheid in Nederland gevierd. Behalve Wet Wet Wet speelden ook onder anderen Alan Parsons, Cyndi Lauper, Candy Dulfer en Joe Cocker. Het World Liberty Concert was op dat moment het grootste herdenkingsconcert ooit gehouden in Nederland.

Oosterbeker Eric Corton

Wet Wet Wet is de eerste internationale artiest op Bridge to Liberation Experience, dat dit jaar extra groot uitpakt omdat de Slag om Arnhem dit jaar 75 jaar geleden is. Dat André Hazes, Alain Clark en Romy Monteiro ook optreden op het herdenkingsconcert was al bekend. 

Oosterbeker Eric Corton is de Nederlandse verteller en BBC-presentator en -historicus Dan Snow de Britse verteller. Het tenoren-trio Tre Voci is ingehuurd voor het het Poolse verhaal. Het Gelders Orkest zorgt traditiegetrouw voor de muzikale begeleiding en ook dansgezelschap Introdans werkt weer mee. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.