Het Merwedeterrein in Arnhem op archiefbeeld, met veel meer bebouwing dan nu en de dominante spoorlijn aan de noordzijde. Linksboven de kruising IJssellaan-Marsdiep/Eemslaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Merwedeterrein in Arnhem op archiefbeeld, met veel meer bebouwing dan nu en de dominante spoorlijn aan de noordzijde. Linksboven de kruising IJssellaan-Marsdiep/Eemslaan. © Google Maps

Wethouder belooft Arnhemse kunstenaars die moeten wijken voor flexwoningen in Presikhaaf elders plek

ARNHEM - Nog voor de komst van maximaal 160 flexwoningen op het Merwedeterrein tussen Eemslaan en de spoorlijn bij de Arnhemse wijk Presikhaaf komt er een goede alternatieve plek voor de daar nog gevestigde kunstenaarskolonie van KW37.

1 reactie

 • Dolf Dijkstra

  2 maanden geleden
  En de 60 kunstenaars die bij Arnhems Buiten plotseling moesten verkassen? Heeft de gemeente daar ook nog iets te bieden?
 1. Woonwagenbewoners zijn wachten op nieuwe standplaatsen beu: ‘We dachten dat het snel zou gaan. Nou, niks dus’
  PREMIUM

  Woonwagen­be­wo­ners zijn wachten op nieuwe standplaat­sen beu: ‘We dachten dat het snel zou gaan. Nou, niks dus’

  ARNHEM - Blij gemaakt met een dooie mus, zo voelen Arnhemse woonwagenbewoners zich. Een paar jaar terug beloofde het gemeentebestuur van Arnhem dat het vaart zou maken met de aanleg van nieuwe standplaatsen in de stad. ,,Maar daar is niets van terechtgekomen”, zeggen Tonnie Bosvelt en Diana Kummeling van de Huurdersvereniging Woonwagenbewoners Arnhem teleurgesteld.

In samenwerking met indebuurt Arnhem