Volledig scherm
Gerrie Elfrink © Gerard Burgers

Wethouder Gerrie Elfrink onder vuur om gedrag

ARNHEM - GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en VVD storen zich aan de houding en het gedrag van Arnhems SP-wethouder Gerrie Elfrink in de discussie over Stadsblokken-Meinerswijk en de volksraadpleging over het uiterwaardengebied op 30 november.

De volgens ooggetuigen 'wilde manier' waarop hij vorige week bij een debat van Milieudefensie ervan probeerde te overtuigen 'ja' te stemmen, was zelfs bij collega-wethouder Ron König niet lekker gevallen. „Ik kan me voorstellen dat mensen zich aan Elfrink hebben geërgerd."

Chaos
Elfrink kwam te laat binnen bij het debat, schreeuwde soms door de discussie heen en riep dat het allemaal al een gelopen race is. Hij wist in de chaos plotsklaps de microfoon te bemachtigen en wilde iedereen langs om zelf prangende vragen te stellen. De gespreksleidster maakte dat onmogelijk.

Henk Kok
GroenLinks zwengelde maandagavond de kwestie aan, geïrriteerd als fractieleider Cathelijne Bouwkamp is door de manier waarop Elfrink zijn voormalige GroenLinks-collega Henk Kok bewierookt als de grote man achter de huidige visie van de gemeente.

Onduidelijk
Elfrink roept dat een 'ja'-stem bij de volksraadpleging nodig is om Koks 'levenswerk' te redden. „Wij zien dat anders", aldus Bouwkamp, die tegen die visie is. Onduidelijk blijft wat nu precies de rol is geweest van Henk Kok. Die wil zelf niet reageren, liet hij vorige week weten.

Elfrink blijft erbij dat hij alleen heeft uitgelegd waarom het belangrijk is 'ja' te stemmen. „En er waren ook mensen die mijn bijdrage positief vinden."

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.