Volledig scherm
Rita Weeda. Foto: William Hoogteyling.

Wethouder Rita Weeda verhuist naar Renkum

RENKUM - In de raad van woensdag komt geen voorstel meer aan de orde over het al dan niet verlenen van ontheffing van de verhuisplicht voor wethouder Rita Weeda (PvdA). Het is niet meer nodig, zegt een gemeentewoordvoerster, omdat Weeda per 1 juli de sleutels krijgt van een huis in Renkum.

Verdere bijzonderheden zijn hierover maandag niet bekendgemaakt. Op twitter werd de afgelopen dagen door GroenLinks gevraagd of uitstel nog nodig was, of dat de verhuisdozen konden worden gepakt. Weeda antwoordde dat van het laatste kon worden uitgaan. Ze voegde eraan toe dat ze bij zoonlief in Amsterdam de auto al aan het volladen was met verfbakken, afplakplastic en schuurpapier.

Weeda woont tot nu toe in Arnhem en had al een jaar uitstel van de verhuisplicht. Het was eind maart de bedoeling er nog een jaar aan toe te voegen, maar het voorstel daartoe was niet goed onderbouwd. Burgemeester en wethouders wilden het terugnemen, maar dat betekende direct verhuizen of ontslag. Daarom kreeg ze drie maanden om alsnog te verhuizen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.