Volledig scherm
PREMIUM
Het team van ImPower Arnhem, met tweede van links Rob Knuiman en naast hem Wilma Gerritsen. © De Gelderlander

Wie kan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt beter aan een baan helpen dan... iemand met die afstand?

ARNHEM - Goed nieuws voor mensen met een beperking die dolgraag aan het werk willen. Bij ImPower in Arnhem zitten negen ‘peercoaches’ voor hen klaar.

Wie kan iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt beter aan een baan helpen dan... iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Zie daar in één zin het idee achter ImPower, een bijzonder arbeidsbemiddelingsbureau dat nu ook in Arnhem is neergestreken.

Het is deze morgen een komen en gaan van mensen in Akker71, het multifunctionele (buurt)centrum in de wijk Malburgen-Oost. ImPower (van ‘I am power’) Arnhem houdt er sinds 2 december kantoor, in een knus kamertje aan een lange gang.

Blikvanger in de door oud meubilair gedomineerde ruimte is een kunstzinnige boom, met vijf bollen en twee bloemen. Een bol betekent ‘werk in uitvoering’. Een bloem staat voor een geslaagde plaatsing. 

,,Op den duur moet die hele boom volhangen met bloemen. En dat gaat ons lukken”, klinkt het vol overtuiging uit de mond van Rob Knuiman, een van de negen zogeheten ‘peercoaches’ van ImPower Arnhem. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.