Edwin Buisman (links) en Bart Smits voor de omstreden 'biomassacentrale’ op landgoed Klingelbeek van projectontwikkelaar Schipper Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
Edwin Buisman (links) en Bart Smits voor de omstreden 'biomassacentrale’ op landgoed Klingelbeek van projectontwikkelaar Schipper Bosch. © Gerard Burgers

Wijk in verzet tegen nieuwbouw op houtstook: ‘Als de oven opstart, stoot hij een half uur zwarte roet uit’

ARNHEM - Het verzet tegen de verwarming op houtpellets van het nieuwe woonpark op landgoed Klingelbeek aan de Rijn zwelt aan. Omwonenden bestoken ontwikkelaar Schipper Bosch met bewijzen van roetuitstoot en hoge concentraties fijnstof vanuit de ‘biomassacentrale’.

3 reacties

 • Bert

  7 maanden geleden
  Hoe lang moet het duren voordat bij de bobo's doordringt dat houtstook vervuilend is en veel CO2 uitstoot?
 • Johann Janssen

  7 maanden geleden
  dit is de omgekeerde wereld terug in de tijd. wie verzint dit? meteen ombouwen naar gasstook en dan wachten tot er een ander alternatief komt. houtstook is met kolen een van de meest vervuilende brandstoffen. daarbij lopen wij hierbij voorbij. dat Brussel heeft besloten, dat gas een groene brandstof is en dat er dus niets mis mee is. maar in dit land blijkt het goed wies flinke klappen te hebben gehad.
 • R Pouwelsen

  7 maanden geleden
  Duitsland geeft een premie als je aansluit op aardgas! Wij hakken bossen en tropisch hout in verre landen om ze vervolgens met schepen naar NL te vervoeren, dan weer met vrachtwagens naar fabrieken om er pellets van te maken en dan weer door heel NL met vrachtwagens om het te verbranden met de nodige uitstoot. Nee, dat is heel economisch (met grote subsidie voor Vattenval) en niet vervuilend......
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.