Volledig scherm
Een man is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden na het schieten met een gasalarmpistool bij een woning in Arnhem. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Wijkbewoonster sloeg alarm na Arnhems schietincident: ‘Ik hoorde meteen dat het geen vuurwerk was’

ARNHEM - Het is een bewoonster uit de wijk geweest, die in de nacht van zaterdag op zondag alarm heeft geslagen met betrekking tot een schietincident in de Driekoningenstraat. Zij belde de politie nadat ze in haar woning in het Arnhemse Spijkerkwartier kort achter elkaar twee schoten hoorde. 

,,Ik wist meteen dat het geen vuurwerk was. Ik was in shock”, zegt ze zondagmorgen. 

Ze was laat teruggekomen van haar werk. Niet veel later werd ze opgeschrikt door de schoten - uiteindelijk waren dat er meer dan twee - die naar later bleek waren afgevuurd uit een gasalarmpistool.

,,De politie was heel snel ter plekke. Ik geloof dat ze wel met vijf auto's tegelijk de straat inreden. Vervolgens ramden ze de voordeur van het pand en stormden ze naar binnen.”

Ramen en deuren gesloten

Hoe dat verder afliep, heeft ze pas zondagochtend op de website van De Gelderlander gezien en gelezen. Ramen en deuren gesloten, dat leek haar het beste nadat de politie eenmaal was gearriveerd. ,,Ik durfde niet uit het raam te hangen. Maar ik hoefde het ook niet allemaal te zien.”

Ze staat op straat met een deel van haar spullen. Maar nee, zo zegt ze lachend, ze is niet bezig om meteen haar boeltje te pakken. ,,Ik ben op weg naar een evenement. Maar wel heel vervelend natuurlijk, zo'n schietincident in je straat. Ik heb vooral te doen met al die studenten die hier op kamers wonen.” 

Man aangehouden

Er is tijdens de inval één arrestatie verricht. Deze man is meegenomen naar het politiebureau.

De politie meldde verder dat er diverse voorwerpen in beslag zijn genomen. Er is niemand gewond geraakt bij het incident.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.