Volledig scherm
De polikliniek van Rijnstate in Arnhem-Zuid. © DG

Wijkplatform in Arnhem-Zuid vierkant tegen verhuizing poli Rijnstate naar Elst

ARNHEM/ ELST - De door Rijnstate voorgenomen verhuizing van de Poli Arnhem Zuid naar het stationsgebied in Elst is bij het Wijkplatform Malburgen-Oost, Immerloo en ’t Duifje verkeerd gevallen. 

Het Arnhemse college van burgemeester en wethouders moet ‘alles in het werk stellen’ om de poli in Arnhem-Zuid te houden, schrijft het wijkplatform aan het gemeentebestuur. De bereikbaarheid van een voorziening in Elst voor Arnhemse ouderen wordt ‘een groot knelpunt’, is de vrees. 

‘Opnieuw dreigt een goed bereikbare voorziening in Arnhem-Zuid gesloten te worden’, aldus het wijkplatform, dat wijst op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van Rijnstate. Het ziekenhuis moet op basis daarvan rekening houden met de plek waar een poli wordt gevestigd, aldus de Arnhemse wijken in een ‘dringende oproep’.

In Elst wordt de komst van de voorziening juist toegejuicht.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.