Volledig scherm
Wil van Ginkel-Frikken. Eigen foto. © Eigen foto

Wil van Ginkel wint Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk Arnhem

ARNHEM - Wil van Ginkel-Frikken (72) heeft zaterdagavond de Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk Arnhem gewonnen. Ze kreeg de individuele prijs uit handen van burgemeester Ahmed Marcouch tijdens het jaarlijks Vrijwilligersgala in Musis Sacrum. Er waren naar schatting 1500 vrijwilligers aanwezig. 

De groepsprijs ging naar de vrijwilligers van Airborne at the Bridge. Volgens Marcouch blijft door hun inzet en enthousiasme de historie van de Slag om Arnhem en de operatie Market Garden ook na 75 jaar nog altijd springlevend.

Gastvrije ontvangst

 ,,Met hun gastvrije ontvangst verbinden zij vele bezoekers van over de hele wereld blijvend aan de John Frostbrug in Arnhem.” Van Ginkel kreeg de prijs vanwege haar ‘enorme staat van diensten voor de Vincentius Vereniging Arnhem (die mensen in nood helpt), de kringloopwinkel Vincentrum en voor de Stichting Leergeld Arnhem‘, aldus de burgemeester. 

Leukste verjaardag

 De 17-jarige Joost de Gelder kreeg op zijn verjaardag de aanmoedingsprijs voor jongeren. Hij is vrijwilliger in de zorg. Toen bekend werd dat Joost jarig was, heeft de hele zaal voor hem gezongen. De beduusde Joost de Gelder vond het de leukste verjaardag ooit. 

Vanaf zondag is het mogelijk Arnhemmers te nomineren voor de Stadsprijzen die in 2020 worden toegekend en uitgereikt. Dat kan via de website www.arnhemsestadsprijs.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.