Volledig scherm
De Willemstunnel in het centrum van Arnhem. © DG

Willemstunnel in Arnhem twee nachten afgesloten voor verkeer

ARNHEM - De Willemstunnel in Arnhem, onderdeel van de Centrumring rond de binnenstad, wordt twee nachten afgesloten voor verkeer. Dat is nodig om de rijbanen die vanuit de tunnel uitkomen op het Roermondsplein te kunnen aansluiten op de nieuwe verkeerssituatie daar.

De eerste afsluiting is in de nacht van woensdag 12 september op donderdag 13 september. In de nacht van maandag 17 september op dinsdag 18 september wordt de tunnel voor de tweede keer afgesloten. 

Beide keren kan verkeer tussen 21.00 uur 's avonds en 5.00 uur 's ochtends geen gebruik maken van de Willemstunnel. Weggebruikers worden dan tijdelijk omgeleid via de rijbaan die, langs poppodium Luxor Live, over de tunnel heen voert naar het Roermondsplein.

Hinder

Er is ervoor gekozen om het werk in de nachtelijke uren uit te voeren om de overlast voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, laat de gemeente Arnhem weten. Om geluidhinder voor omwonenden beperkt te houden, zal uiterlijk tot 23.00 uur worden gewerkt aan het wegfrezen van oud asfalt.

Aan de nieuwe verkeerssituatie op het Roermondsplein wordt nog tot eind november gewerkt. Weggebruikers kunnen straks direct na de Willemstunnel linksaf de Weerdjesstraat in, zonder eerst nog over het Roermondsplein te moeten rijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.