Volledig scherm
Wethouder Van Burgsteden zoekt een goed heenkomen op het moment dat de sloop van de voormalige Rabobank start. © Erik van 't Hullenaar

Winkelcentrum Presikhaaf op de schop tot eind 2018

ARNHEM - Winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem gaat ruim twee jaar op de schop. Met de sloop van de voormalige Rabobank aan het Gildemeesterplein is een begin gemaakt met een grootscheepse vernieuwingsoperatie.

Dit in opdracht van eigenaar Wereldhave. „Op de plek van de voormalige Rabobank verrijst straks een fraai plein als nieuwe entree voor het winkelcentrum", vertelt Tymon Ros van Buro van der Goes Architectuur en Stedenbouw uit Hilversum. „Elders in het centrum zetten we die vernieuwing door."

'Allure uit de jaren 60'
Sander van Oss van NEOO, het bedrijf dat overal winkelcentra voor Wereldhave herontwikkelt, voorspelt dat Presikhaaf de allure terug zal krijgen uit de jaren 60. Toen maakte Presikhaaf onder bouwkundigen naam en faam als het modernste winkelcentrum van Europa.

„Zo'n winkelcentrum ineens verbouwen werkt niet", benadrukt Van Oss. „Dat doen we in fases. In het tweede kwartaal van volgend jaar gaan we flink aan de slag. Tijdens het bouwproces zullen we winkels verplaatsen, supermarkten verhuizen. Uiteindelijk verwachten we eind 2018 klaar te zijn."

Overlast
Directeur Pieter Polman van Wereldhave Nederland beloofde bij het startsein plechtig: „We zullen proberen om overlast zoveel mogelijk te voorkomen."

Lees meer over de vernieuwingsoperatie in De Gelderlander van vrijdag 25 november, regio Arnhem, of digitaal.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.