Oproep tot elkaar steunen in de Ketelstraat in Arnhem: You Never Walk Alone op de etalage van de weer geopend schoenenzaak Ziengs.
Volledig scherm
PREMIUM
Oproep tot elkaar steunen in de Ketelstraat in Arnhem: You Never Walk Alone op de etalage van de weer geopend schoenenzaak Ziengs. © DG

Winkeliers Arnhem luiden noodklok over wurggreep verhuurders in coronacrisis

ARNHEM - Voorzitter Veronique Gallé van ondernemersvereniging City Centrum Arnhem luidt de noodklok richting verhuurders van winkelpanden in de Arnhemse binnenstad. Zij zegt dat veel verhuurders nog steeds eisen dat winkeliers en ondernemers de huur betalen zonder enige coulance met het oog op de coronacrisis. Die wurggreep kan leiden tot een golf van faillissementen, zo waarchuwt Gallé.

5 reacties

 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Je begrijpt niet wat ik bedoel... Rutte is te star - hij wijkt geen centimeter af van de 1,5 meter eis en buiten mogen niet meer dan 3 personen bij elkaar.Hiermee zet je veel ondernemingen, evenementen, dierentuin etc. langdurig op slot of zodanig dat ze geen cent kunnen verdienen.Van China leren we dat Corona na 3 maanden snel minder wordt.We moeten onze hoop vestigen op het buitenland - als de ons omringende landen dadelijk de eisen gaan versoepelen... dan kan Rutte zijn eisenpakket niet meer volhouden.
 • waakhond

  3 jaar geleden
  Voor veel panden zal het de laatste huurder geweest zijn. De waarde van het pand stort in als het langere tijd leeg staat. dan staat niet alleen de vroegere huurder maar ook debeheerder en eigenaar / beleggers staan met lege handen.
 • Alert

  3 jaar geleden
  De verhuurders kunnen zich beter heel coulant opstellen, want ze snijden zich zelf in de vingers. De grote klap komt nog.hoe regulier je 1,5 m. In een restaurant en dan nog een dekkende omzet draaien, je zou met reserveringen moeten werken. De eerste shift om 18.00 u en de 2de shift om 20.00 u. MAX. 2 uren dineren en dan de volgende 2 of 3 personen
 • Fietsbel

  3 jaar geleden
  Wat een onzin. Ok boomer.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Rutte heeft tot 1 september alles op slot gegooid - einde verhaal.Nu vallen ze met bosjes om... stoppen en de bijstand in.De huurbaas beurt dadelijk niets meer.