Volledig scherm
Hanneke de Boer van Tabaksspeciaalzaak Speklé hield dinsdag de sleutel van de Mini vast, die nu al bijna een jaar wacht op de rechtmatige eigenaar. © Erik van 't Hullenaar

Winnaar van Staatsloterij-Mini blijft spoorloos, zoektocht in Arnhem nog geen succes

ARNHEM - De zoektocht van de Staatsloterij naar degene die vorig jaar in Arnhem een oudejaarslot kocht en daarmee een Mini won, heeft nog niet tot succes geleid. Nog altijd is de prijswinnaar spoorloos. 

Het lot is vorig jaar gekocht bij Tabaksspeciaalzaak Speklé in de wijk Geitenkamp. De prijswinnaar heeft zich bijna een jaar later nog altijd niet gemeld. Om de winnaar, wellicht een Arnhemmer, te vinden rijdt er sinds een Mini door Arnhem met de opdruk ‘Ik zoek mijn winnaar'. 

Door de stad met Mini

Die uitbundig bestickerde zwarte Mini met kenteken G-646-NS rijdt de komende twee weken nog door Arnhem. De auto werd dinsdag onder luid gejuich van de plaatselijke jeugd afgeleverd bij de tabakszaak. Eigenaren Jeroen van Zomeren en Hanneke de Boer van die zaak lieten dinsdag al weten geen flauw idee meer te hebben wie het lot voor de Oudejaarstrekking van de Staatsloterij vorig jaar kocht in hun winkel.  

Doel van de actie met de Mini  is mensen te stimuleren om thuis eens te kijken of er nog een oudejaarslot ligt met nummer BK78272. Dat is het winnende lotnummer en kan ingeruild worden voor de Mini. Wie dit lot vindt heeft nog tot oudjaarsdag 23.59 uur de kans de prijs te verzilveren. 

Uiterste poging

Komende vrijdag volgt er een uiterste poging de prijswinnaar te vinden. Van Zomeren en De Boer maken dan met mensen van de Staatsloterij nog een tour door de stad. Met een megafoon attenderen zij voorbijgangers dan op het feit dat de prijs nog altijd niet is opgehaald. De oproep, de naderende deadline en het winnende lotnummer schallen dan uit de speakers.

De zoektocht van de Staatsloterij heeft in Vlissingen al wel succes gehad. De eigenaar van een prijswinnend lot - goed voor 50.000 euro - heeft zich daar alsnog gemeld nadat de actie begon. De Staatsloterij is nu nog op zoek naar vijf winnaars van auto’s. Behalve in Arnhem hebben zij ook loten gekocht in Zevenbergen, Vught, Breda en Dordrecht. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.