Volledig scherm
Een deel van de eerste vijftig niaNesto-woningen in Nederland komt te staan in de Arnhemse wijk Schuytgraaf. foto Marina Popova

Winnende concepten niaNesto bekend

ARNHEM - VolkerWessels, Klaassen, Dura Vermeer, WeBuildHomes en Blue Casco hebben de winnende concepten gemaakt voor het niaNesto-project van corporatie Portaal.

Dat is donderdagavond in Utrecht bekend gemaakt. NiaNesto is een nieuwe manier van bouwen. De woningen in de sociale huursector worden in een recordtijd gerealiseerd en hebben als bijzondere eigenschap dat de bewoners geen energierekening hoeven te betalen.

Op drie plekken in Nederland komen de eerste vijftig woningen. In Arnhem (Schuytgraaf), Nijmegen (Waalsprong) en in Utrecht. De toekomstige huurders van de huizen bepalen welk concept wordt gebouwd en kunnen hun woning helemaal naar hun hand zetten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.