Volledig scherm
Op de Maas en Waalweg (N322) bij Druten raakte een vrachtwagen van de weg. © Luuk Merkus/Persbureau Heitink

Winterweer veroorzaakt verkeersinfarct in en rond Gelderse steden

updateARNHEM/ NIJMEGEN - Rondom Arnhem en Nijmegen is vandaag een vroege spits ontstaan die in de uren daarna een van de drukste van heel Nederland werd. Al voor 15.30 uur was er oponthoud op provinciale wegen en rijkswegen rond de steden. In heel Nederland stond er rond 17.40 uur een totaal aan 2300 kilometer file op snelwegen en provinciale wegen. De drukste spits ooit.

Op de A50 van en naar Arnhem staat het enkele tientallen kilometers vast en op de A12 tussen Arnhem en Utrecht zijn in beide richtingen diverse vertragingen gemeld.  Het verkeer richting Zwolle kan 17.30 uur rekenen om ruim 40 minuten vertraging. Rond Nijmegen is er filevorming op de A59, de A50 en de A326. Op de A73 loopt het verkeer voornamelijk bij Malden en Dukenburg vertraging. Ook beide binnensteden zijn druk, automobilisten hebben moeite om de stad uit te geraken.

De ANWB Meldt op Twitter dat het rond 19.15 uur nog steeds druk is op de A325. De reizigers tussen Elden en Lent kunnen rekenen op meer dan 50 minuten vertraging. Ook van Utrecht naar Rhenen, op de N225, is het druk. Hier moeten de automobilisten rekening houden met meer dan 80 minuten vertraging.

Oostelijke problemen

Op de A2 bij Culemborg nam de verkeersdruk al vroeg toe. Naast de regio Arnhem en Nijmegen zijn de meeste problemen te vinden rond Utrecht en Eindhoven. 

Oorzaak van de drukte is de sneeuwval. Automobilisten rijden langzamer en er ontstaan veel aanrijdingen. Op de A15 bij Dodewaard lukte het een vrachtwagen door de gladheid niet om een viaduct op te komen. 

Ook de Maas en Waalweg (N322) tussen Beneden-Leeuwen en knooppunt Ewijk was een tijdlang in beide richtingen gestremd omdat er een vrachtwagen van de weg was geraakt. Het lukte uiteindelijk de vrachtwagen met een shovel weg te krijgen. Rond 16.30 was de weg weer vrij.

Volledig scherm
File in Arnhem © Rijkswaterstaat
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.