Woede en verdriet bij horeca om uitstel heropening: ‘Wij zien het verschil niet’

ARNHEM ‘Winkelen op afspraak heet bij ons reserveren’  luidt de tekst van een protestposter die klaar ligt om in Nederland overal bij horecazaken op te hangen.  Woede en verdriet heerst bij de ondernemers na het uitlekken van het voornemen van het kabinet om winkelen op afspraak weer mogelijk te maken terwijl de horecazaken nog steeds dicht moeten blijven . 

19 reacties

 • M.C. Fels

  6 dagen geleden
  Simpel. De samenleving weer openen moet in kleine stappen, anders wordt de piek te hoog en raken de ziekenhuizen in de problemen .Dat raakt ons allemaal, want als je van een trap valt en er is geen ambulance om je te verplaatsen (personeel ziek) en het ziekenhuis heeft geen plek (idem), dan heb je een probleem In Engeland en de VS gebeurt dit nu. Met openen van scholen en winkels is al een grote stap genomen. Horeca is niet noodzakelijk en er is al te veel van.
 • Andre Eggerding

  6 dagen geleden
  @ Joes, in Oostenrijk 2G. Willen wij niet aan. En omdat we naar het buitenland gaan lopen de besmettingen hier op.
 • Bryan de Goede

  6 dagen geleden
  Wilhelmus, als je zo blij bent in 'jouw' Spanje, blijf dan ook weg van dit soort platformen. Je hebt er dan simpelweg niks toe te voegen. Zijlijnschreeuwers hebben we al genoeg, wat we nodig hebben als maatschappij zijn aanpakkers! Daarbij veroorzaken expats en (bijna)gepensioneerden alleen maar rommelige ruis, terwijl ze zelf NL de rug al toegekeerd hebben. Halen halen, en dan snel wegwezen. Afschuwelijk gedrag!
 • Joes Rolsteen

  6 dagen geleden
  Andre, onder welke steen zit jij. Nederlander gaan massaal op wintersport in Oostenrijk. Daar zijn de besmettingen erg hoog. Maar bij ons moeten de winkels en restaurants opslot. Onze jongeren gaan naar de dico in Duitsland. En ook niet meegekregen dat Nederland aan het winkelen is in België en Duitsland??? En Willie van Laar, waarom zijn de besmettingen in Oostenrijk dan zo hoog. Volgens jou mag je alleen binnen met 2G???? Helpt dan toch niet zo heel goed. Ik zeg: nog een booster erin. Haha
 • Manuel Lohman

  6 dagen geleden
  Onbegrijpelijk hier horeca dicht en in Belgie en Duitsland alles open. Nederlanders gaan nu daar winkelen en uit eten en ze maken er een dagje uit van en komen dan terug naar hier. Wat is dan het verschil om hier het geld uit te geven. Rutte maakt echt alels kapot hier is het niet Groningen, toeslagaffaire etc is het nu de winkelier. Hoelang pikken we dit nog. Als wij een klein foutje maken ga je de bak in nou dan moet Rutte met zijn vriendjes levenslang krijgen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.