Fragement uit het filmpje waarin de wolf in het buitengebied van Velp struint.
Volledig scherm
PREMIUM
Fragement uit het filmpje waarin de wolf in het buitengebied van Velp struint. © Twitter

Wolf loopt ’s avonds laat door de straten van Velp: ‘Waarschijnlijk een puber die op zwerftocht is’

Met videoVELP - Dat er ’s avonds laat aan de rand van de Veluwe wel eens vossen of herten de weg oversteken, mag geen nieuws heten. Maar een wolf: dat is wel uitzonderlijk. Een filmpje van een nietsvermoedende automobilist die aan de rand van Velp een wolf ziet wandelen, wordt nu dan ook massaal gedeeld op sociale media.

23 reacties

 • Jules Vismale

  10 maanden geleden
  @theo houkes, die wolf liep door de woonwijk omdat hij op zoek was naar een geschikt woongebied! Bovendien liep hij daar in de nacht terwijl er dan vrijwel niemand op straat vertoefd en het idee om in die woonwijk een heel stel rellende voetbalsupporters los te laten zou pas echt vreselijk zijn voor de bewoners aldaar! Want 10 jaar geleden werd de binnenstad van Haren (Groningen) ook bijna verwoest door zulk uitschot, iets wat die ene wolf nooit voor elkaar krijgt!
 • Mirjam Wichhart-Goldman

  11 maanden geleden
  In de nacht van woensdag op donderdag (28 april) liep er ook één in een draf op het Velperbroekcircuit. Deze leek veel op die van het filmpje. Hi/zij ging richting Rheden en werd gefilmd door een passagier in een taxi die in dezelfde richting reed. Heb het geprobeerd te melden maar de site werkte niet.
 • theo houkes

  11 maanden geleden
  Laat die wolven experts nu is uitleggen waarom die wolven nu wel door de woonwijk lopen ze hebben altijd verkondigt dat dit nooit zou gebeuren. Het is wachten tot het een keer flink misgaat en reken erop dat gaat gebeuren die wolven dat word een plaag nu kun je er nog wat aan doen straks niet meer
 • gejah nijman

  11 maanden geleden
  pff dirk, laatst in de nacht stond er ook een giga hert aan de kant van de weg. Dat is hier behoorlijk normaal hoor. Overdreven reactie.
 • Jos Crijns

  11 maanden geleden
  Oorspronkelijk kwam de wolf voor in Nederland maar door de mensen werd hem hier het leven onmogelijk gemaakt. Hij is teruggekomen om de mensen te helpen. De moefflon is in de 18e eeuw in Nederland ingevoerd voor de jacht en daar wil de wolf aan meedoen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem