Frank Theunissen van Natuurmonumenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Frank Theunissen van Natuurmonumenten. © Gerard Burgers

Wolvenexpert Frank had altijd al een zwak voor roofdieren: ‘Elke dag is een feestje’

InterviewRespect voor de natuur. Heb je dat, dan heet boswachter Frank Theunissen (62) je welkom in de bossen van Natuurmonumenten. Zelf heeft hij dat respect al sinds zijn ouders hem op jonge leeftijd meenamen naar de wildbaan in het Deelerwoud. Nu heeft Theunissen zijn droombaan. ,,Het maandagochtendgevoel? Ik weet niet waar je het over hebt. Elke dag is een feestje.’’

8 reacties

 • Wilma van Well

  1 maand geleden
  Toch nog best wat mensen die in het sprookje Roodkapje geloven. Sneu..
 • J. Crijns

  1 maand geleden
  @Piet Biemans Hoe zijn de wolven volgend jou dan naar Nederland gekomen: wolvensmokkelaars die ze tegen flinke betaling uit het buitenland hebben gehaald met de vrachtwagen ? Ten opzichte van 1850 hebben we nu dus 14 miljoen mensen teveel in Nederland. Ook maar afschieten dan ?
 • Piet Biemans

  1 maand geleden
  Wat een kletskoek, op eigen kracht terug gekomen terwijl die aan alle kanten beschermd moet worden, geregeld VOORAF in Brussel door deze fanaten. De wolf verdween met 3,5 miljoen Nederlanders in ca 1850 en nu met 17,5 miljoen mensen en groeiend op eigen kracht terug?? Gelooft het zelf. Als je ook een tunnelvisie hebt dan ziet alles eruit zoals je het wil zien. Over een paar jaar gaan we ze afschieten om ze buiten de dorpen te houden ,maar dan is deze tunnelvisionair met pensioen.Kost kapitalen.
 • Ceciel Buijser

  1 maand geleden
  @Jack Hendriks, @Gerrit Louter, loslopende honden zorgen voor nog veel meer schade en dode dieren. Zullen we de honden dan ook maar af gaan schieten? Wolven horen hier van nature thuis, zij dragen bij aan de instandhouding van de wildpopulatie. En dat is niet zielig, zo is de natuur. Ik heb liever een wolf in de bossen dan een majesteit die voor de lol op dieren jaagt.
 • J. Crijns

  1 maand geleden
  De wolven zijn het gebied aan het terugveroveren wat de mens hen heeft afgenomen. Dat daarbij wat niet-inheemse dieren het loodje leggen is jammer-pech. Als de wolven hier uitgeroeid moeten worden omdat ze schade veroorzaken moeten we dat ook maar doen met de mensen die zich niet aanpassen aan de geldende regels en schade veroorzaken. Wat zal het dan rustig worden in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Arnhem