Landgoed Klingelbeek aan de Klingelbeekseweg in Arnhem op archiefbeeld.
Volledig scherm
Landgoed Klingelbeek aan de Klingelbeekseweg in Arnhem op archiefbeeld. © Erik van 't Hullenaar

Wonen op Landgoed Klingelbeek in Arnhem

ARNHEM - Landgoed Klingelbeek in Arnhem wordt in oude luister hersteld en op het terrein wordt nieuwbouw gerealiseerd. In totaal komen er maximaal 48 woningen en appartementen. Dat zijn kort samengevat de plannen van Schipper Bosch, sinds een jaar eigenaar van het landgoed.

Het terrein aan de Klingelbeekseweg en de gebouwen erop waren voordien eigendom van de Gouden Leeuw Groep. Die kondigde in 2011 plannen aan voor een woonzorgcentrum, begon met verbouwen, maar slaagde er niet in de klus af te maken. Het landgoed staat al jaren te verpieteren.

Doelgroepen

De Amersfoortse projectontwikkelaar Schipper Bosch wil aan weerszijden van het Sint Eusebiushuis nieuwe gebouwen plaatsen. Ook elders op het terrein komt nieuwbouw. Zo zijn er plannen voor circa 35 appartementen, 12 rijwoningen en een vrijstaande woning. Deze zijn gebouwen zijn bedoeld voor diverse groepen, waaronder ouderen. Schipper Bosch mikt ook op midden- en hoge inkomens.

Bestemmingsplan

Voor de plannen van de projectontwikkelaar (in Arnhem onder meer ook eigenaar van Industriepark Kleefse Waard) is een wijziging nodig van het bestemmingsplan voor het landgoed. Het college van B en W is daarmee akkoord, maar het laatste woord is aan de gemeenteraad.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.