Een deel van de maquette van Zones Urbaines Sensibles van de beoogde nieuwe buurt De Hes, met rechts de woontoren waarover omwonenden zich zorgen maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de maquette van Zones Urbaines Sensibles van de beoogde nieuwe buurt De Hes, met rechts de woontoren waarover omwonenden zich zorgen maken. © Hoogstede-Klingelbeek

Woontoren ‘in ontwerpfase’ bij De Hes in
Arnhem West geeft onrust in de buurt

ARNHEM/ OOSTERBEEK - Bewoners van de Arnhemse wijk Hoogstede-Klingelbeek maken zich zorgen over de mogelijke komst van een woontoren op de parkeerplaats van de Jacobiberg aan de rand van de buurt, bij de rotonde aan de Utrechtseweg tegenover Arnhems Buiten. 

8 reacties

 • ArnhemWijs

  3 jaar geleden
  Mooi! Meteen bouwen! Bouw daarna ook coehoorn vol met hoge(re) gebouwen
 • Rob

  3 jaar geleden
  Wat is nu 60 meter. Prachtige plek om een toren van 100 a 120 meter neer te zetten. Zo zijn er veel meer plekken voor hoogbouw (coehoorn, westervoorstsedijk, Nijmeegse weg). Het is echt nodig dat Arnhem de hoogte in gaat, gezien de woning krapte. B&W moet daadkracht en lef tonen. Gewoon doen.
 • Wim

  3 jaar geleden
  Hoe kan dit nu? Het is pure verkwanseling van een fraaie omgeving. Wanneer stopt de wereldvreemde houding van de gemeente Arnhem? Vlakbij een natuurgebied in een omgeving met veel ruimte. Ernstig falend bouwbeleid. Lelijke bouwsels aan de Klingelbeekseweg (o.a. van Ratelband en de nieuwbouw bij het klooster). 
 • Bernardus

  3 jaar geleden
  Fantasties plan.
 • Stomph60

  3 jaar geleden
  In Noord was iedereen voor bebouwing in Stadsblokken-Meinerswijk! Nu in eigen achtertuin zijn ze tegen.....
 1. Wisseling van de wacht bij roemrijk Arnhems eetcafé 
 ‘Na korte opfrisbeurt blijft Sint Jan gewoon Sint Jan’
  PREMIUM
  Interview

  Wisseling van de wacht bij roemrijk Arnhems eetcafé ‘Na korte opfris­beurt blijft Sint Jan gewoon Sint Jan’

  Eetcafé Sint Jan in Arnhem gaat na dit weekend een paar dagen dicht voor een opfrisbeurt. ,,Wees gerust, het gebeurt in de stijl van Sint Jan”, weerklinkt het. De verfkwastenbrigade markeert een mijlpaal in de historie van de markante kroeg aan het Jansplein. Na bijna 25 jaar houden John en Ingrid Pricken het voor gezien. Thomas en Joyce Doornekamp stappen erin, als nieuwe generatie.

In samenwerking met indebuurt Arnhem