Een deel van de maquette van Zones Urbaines Sensibles  van de beoogde nieuwe buurt De Hes, met rechts de woontoren waarover omwonenden zich zorgen maken.
Volledig scherm
PREMIUM
Een deel van de maquette van Zones Urbaines Sensibles van de beoogde nieuwe buurt De Hes, met rechts de woontoren waarover omwonenden zich zorgen maken. © Hoogstede-Klingelbeek

Woontoren ‘in ontwerpfase’ bij De Hes in
Arnhem West geeft onrust in de buurt

ARNHEM/ OOSTERBEEK - Bewoners van de Arnhemse wijk Hoogstede-Klingelbeek maken zich zorgen over de mogelijke komst van een woontoren op de parkeerplaats van de Jacobiberg aan de rand van de buurt, bij de rotonde aan de Utrechtseweg tegenover Arnhems Buiten. 

Ze vrezen voor aantasting van hun uitzicht en een sterke groei van de verkeersbelasting van de wijk. Ook zijn er twijfels over mogelijke aantasting van het het landschap nabij de slijpbeek tussen landgoed Mariëndaal en de Nederrijn.

De woontoren maakt deel uit van een maquette van de nieuwe wijk  De Hes in zijn mogelijk toekomstige vorm van het Rotterdamse architectenbureau Zones Urbaines Sensibles ZUS dat in november voor nader overleg aan de buurt is voorgelegd in opdracht van ontwikkelaar Amvest. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.