Zaak tegen oplichter Arnhems woningverhuurbedrijf moet opnieuw

ARNHEM - De rechtszaak tegen een 41-jarige voormalige Rhedenaar wegens het oplichten van het woningverhuurbedrijf in Arnhem waar hij werkte, is voor niets geweest. Dat bleek vrijdag bij de rechtbank in Arnhem, waar uitspraak in de zaak zou zijn.

Op het nippertje ontdekte de rechtbank dat de man wel zijn nieuwe adres in de Verenigde Staten heeft doorgegeven tijdens een verhoor in Amerika, maar dat de dagvaarding voor de zitting daar niet heen is gestuurd.

De officier van justitie eiste twee weken geleden 14 maanden cel. De aanklager vindt wel bewezen dat de man tussen 2009 en 2014 met list en bedrog 265.000 euro incasseerde van oud-huurders. 

Die zouden nog borg, een deel huur of stookkosten terugkrijgen van de woningverhuurder na het opzeggen van de huur. Maar de man veranderde hun rekeningnummers in die van hemzelf of dat van kennissen. Ongeveer 150 huurders kregen teveel betaalde huur, stookkosten of borg niet terug. 

De zaak kwam aan het licht toen er eentje aan de bel trok in 2014. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP/DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.