Volledig scherm
© ANP XTRA

Zaak tegen vermeende hennepteler aan de Conradweg wil maar niet vlotten

VELP/ ARNHEM - Op de strafzaak tegen een 45-jarige Arnhemse verdachte van grootschalig hennepplantjes stekken en winst witwassen in Arnhem, Rheden en Velp, rust geen zege. Na administratief gezever in het verleden, moest de toch al druk bezette rechtbank de zaak donderdag opnieuw aanhouden tot volgend jaar.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de man ervan dat hij tussen 2007 en 2013 beroepsmatig, met een legale growshop als dekmantel, ruim een miljoen verdiende met het kweken van stekjes voor hennepkwekerijen. De winst zou hij verdoezeld hebben. De man woonde destijds in Velp en bestierde een growshop aan de Conradweg in Arnhem, wat destijds nog legaal was.

Getouwtrek

Jaren geleden al ging de zaak niet door omdat de dagvaarding niet goed was uitgereikt. Daarna ontstond getouwtrek tussen de aanklagers en de advocaat over de geldigheid van de zaak. Daar liep ook een zaak tussendoor, waarin de man al voor een deel met justitie schikte. Die feiten stonden nu deels opnieuw op de dagvaarding, betoogde de advocaat. De rechtbank wil nu eerst uitgezocht hebben voor welke feiten de man precies eerder geschikt heeft.

Behalve voor hennepteelt en de beschikking over kilo’s hennep en bijna vijfduizend stekjes tijdens de inval, wordt de man ook vervolgd voor het in bezit hebben van een pistool en een stroomstootwapen.

Bij de inval werd destijds beslag gelegd op auto’s, scooters, sieraden, een boot en 1,9 miljoen euro.

Behalve de toen 40-jarige oud-eigenaar van het bedrijf, werden ook nog diens toen 48-jarige vriendin uit Velp, een 33-jarige medewerker uit Arnhem en de nieuwe eigenaren aangehouden: twee Arnhemmers van destijds 30 en 31 jaar. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.