Volledig scherm
Ravage na het ongeluk op de A12. © Gerard Burgers

'Zeer veel' automobilisten op de bon voor filmen truckongeval A12

ARNHEM - Automobilisten die maandag met telefoon in de hand langs het grote vrachtwagenongeluk op de A12 zijn gereden, kunnen een bekeuring verwachten. De politie heeft een deel van de mobiele ramptoeristen op de foto gezet.

Politiemedewerkers van de Verkeersongevallenanalyse stoorden zich dusdanig aan de vele bestuurders met een telefoon in de hand, dat ze besloten foto's te maken. Met behulp van het kenteken kan er dan een bon uitgeschreven worden.

Verkeersinfarct

Het ongeluk op de snelweg bij Arnhem veroorzaakte maandag de hele dag een enorm verkeersinfarct in de wijde omgeving. Drie vrachtwagens botsten op elkaar, nadat een ervan door de vangrail schoot en op de verkeerde weghelft belandde.

Honderden automobilisten belandden in de file, die een 
uur voor de avondspits al tientallen kilometers lang was. De A12 werd in de richting van Duitsland volledig afgesloten. De andere kant op, richting Utrecht, kon het verkeer er langs, in eerste instantie alleen over de vluchtstrook. 

Volledig scherm
Verkeer wordt door de middenberm geleid na het vrachtwagenongeluk op de A12. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.