Zegen van Boeddha voor de nieuwste salon in ‘de hoofdstad van de Thai massage’

VIDEOARNHEM - Arnhem begint zo langzamerhand te lijken op de hoofdstad van de Thai massage. In de Steenstraat zegenden monniken van The Buddharama Temple uit Waalwijk donderdagochtend plechtig het nieuwe Golden Hands Thai Massage & Spa Beauty in. 

Volledig scherm
Golden Hands in de Steenstraat. © Rolf Hensel

Een paar jaar terug weerklonken hun gebeden voor concurrent Royal Thai een paar meter verderop. 

In en rond de Steenstraat kunnen mannen en vrouwen nu op vijf plaatsen terecht voor een traditionele Thaise massage. In Arnhem en directe omgeving is het aantal zaken inmiddels de tien gepasseerd. 

Eigenaresse Pinky van het nieuwe Golden Hands is niet bang dat de spoeling dun wordt. Ze is ervan overtuigd dat ze een sterke troef in handen heeft met de combinatie van massage en schoonheidsbehandelingen voor mannen en vrouwen.  ,,Het is ook belangrijk dat Thaise vrouwen goed werk hebben”, legt ze uit. 

Massagetechniek ontwikkeld door monniken

Volledig scherm
Een tempeltafereel in huiselijke kring: de monniken van The Buddharama Temple uit Waalwijk genieten van de maaltijd. © Rolf Hensel

Ze zweert bij de geneeskrachtige werking van de massagetechnieken die meer dan 2.500 jaar geleden zijn ontwikkeld door boeddhistische monniken. ,,Het is is goed tegen stress in deze gejaagde wereld, hoofdpijn.”

Van heinde en verre zijn de Thaise vrouwen gekomen om Pinky  geluk te wensen. Een buffet met hapjes staat al klaar voordat de monniken arriveren.

De geestelijken schikken de beeldjes van Boeddha op een tafeltje en nemen hun plaatsen in. De jongste van hen maakt grapjes, vertelt over een bezoek aan de Eusebiuskerk. ,,We zijn helemaal in de toren geweest. Een prachtig uitzicht.”

Rust en gemoedelijkheid

Dan beginnen de monniken aan hun gebeden. Het zijn vaste mantra’s die in elke Thaise tempel weerklinken.

 Tussendoor maken de vrouwen foto's met hun telefoons van hele gebeuren, gaan daarna weer door met zingen of raken even met elkaar in gesprek. 

Volledig scherm
Een offer voor 'good luck’ voor het nieuwe Golden Hands. © Rolf Hensel

De sfeer van rust en gemoedelijkheid wordt even verstoord als buiten een ambulance met sirene voorbijkomt. Voorbijgangers krijgen de uitnodiging om een hapje mee te eten.

Voorspoed en fortuin

,,Het inzegenen hoort bij de Thaise cultuur”,  legt Pinky uit. ,,We nodigen de monniken ook uit voor het zegenen van een nieuw huis.” 

Ze krijgen als eerste vol respect een rijke dis voorgeschoteld. Aan het einde van de ceremonie besprenkelt de oudste monnik de mensen, de massagekamers, de hele zaak.

Een sticker van The Buddharama Temple rust thans op de voordeur als teken van voorspoed en fortuin in de toekomst.

Volledig scherm
Gemoedelijkheid alom: een Thaise verzonken in gebed, terwijl de Nederlandse gasten op de achtergrond de net genomen foto's op hun telefoons bekijken. © Rolf Hensel
Volledig scherm
Een rijke dis staat klaar voor de gasten. Voorbijgangers en buren worden spontaan uitgenodigd om een hapje mee te eten. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.