Volledig scherm
Politie voert al maanden actie voor een betere cao. © ANP

Zeker acht boetes kwijtgescholden door Arnhemse politiestaking

ARNHEM - In Arnhem zijn afgelopen weekend zeker acht verkeersovertreders weggekomen met een waarschuwing in plaats van een boete. Dit komt omdat de politie aan het staken is voor een betere CAO.

In de afgelopen maanden zijn er in Oost-Nederland voor 1,5 miljoen euro aan boetes verscheurd.  En zolang er nog geen nieuwe cao ligt blijven agenten boetes seponeren. 

Dit geldt ook voor de mensen die zijn staande gehouden door wijkagent Bert Bloemsma. Op zijn Instagram meldt hij dat er mensen zijn aangehouden voor het overschrijden van maximum snelheid, inhalen over een verdrijvingsvlak en het rijden door rood. Normaal gesproken krijgen zij een boete voor deze overtredingen, maar nu dus een waarschuwing.

Bloemsma meldt op Instagram: ,,De acties zijn nu nog publieksvriendelijk maar zullen veranderen. Dit alleen omdat de minister ons (werk) zegt te waarderen maar dit niet laat blijken in de onderhandelingen voor een betere CAO, beter voor óns dan hé!’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.