Volledig scherm
PREMIUM
Locatiebeheerder Riny Bergervoet en zuster Gertrudis op Koningsakker, de natuurbegraafplaats bij abdij Koningsoord in Arnhem. © Gerard Burgers

Zeker honderd mensen willen wel een plekje op deze nieuwe natuurbegraafplaats

ARNHEM / OOSTERBEEK - De inschrijving voor de nieuwe natuurbegraafplaats Koningsakker in Arnhem moet nog beginnen, maar de animo is nu al groot. Zeker honderd mensen hebben hun interesse voor een grafplek op het terrein bij abdij Koningsoord, op de grens van Arnhem en Oosterbeek, kenbaar gemaakt. Zij krijgen de eerste keus. 

De inschrijving wordt medio juli opengesteld voor belangstellenden. De officiële ingebruikname van Koningsakker (17 hectare) is in het weekeinde van 30 en 31 augustus. ,,In september wordt een ontvangstruimte/aula in gebruik genomen. Een plek, waar ook herdenkingsbijeenkomsten kunnen worden gehouden”, zegt Riny Bergervoet, locatiebeheerder van Koningsakker. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.