Zelfspot: kok noemt zijn restaurant Konijnenvoer

In Arnhem popte afgelopen jaar een bijzonder restaurant op. Studio Konijnenvoer heet het. Met - hoe kan het ook anders - ‘vegan’ eten. Met succes, dus nu heeft het pop-uprestaurant een vaste stek.

Volledig scherm
Demian Parasmo aan het werk. © Gerard Burgers

De pasta bolognese oogt en ruikt verleidelijk. Chef-kok en eigenaar Demian Parasmo (30) maakt het gerecht voor de foto, maar schuift het bord en een lepel daarna naar me toe. Aan de gnocchi kleeft een rijke saus van langgesudderde groenten met een vleugje kaneel, het aardse van bospaddestoelen en de structuur van vlees.

Samen met het vettige strooisel van een macadamianoot, dat oogt als de traditionele Parmezaanse kaas, een heel goede bolognese. ,,We willen laten zien dat je ook heel lekker kunt koken zonder vlees.‘’

Studio Konijnenvoer heeft op verschillende plekken een tijdelijk onderkomen gehad en zetelt inmiddels op een vast adres aan de Oude Kraan in Arnhem. Met plaats voor tachtig gasten.

Quote

Het werk zit hier in de voorberei­ding, we zijn half labaratori­um, half restaurant.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.