Struikelstenen worden gelegd voor het huis aan de Van Pallandstraat, waar het weggevoerde gezin Hartog woonde. Links bij het hek de huidige bewoonster Valerie Hendriks, die het initiatief nam om de stenen aan te vragen. Rechts voor de auto Hein-Willem Leeraar, die de struikelstenen in 2018 in Arnhem introduceerde.
Volledig scherm
PREMIUM
Struikelstenen worden gelegd voor het huis aan de Van Pallandstraat, waar het weggevoerde gezin Hartog woonde. Links bij het hek de huidige bewoonster Valerie Hendriks, die het initiatief nam om de stenen aan te vragen. Rechts voor de auto Hein-Willem Leeraar, die de struikelstenen in 2018 in Arnhem introduceerde. © Rolf Hensel

Zestien nieuwe struikelstenen in Arnhem, leed van de Holocaust wordt tastbaar op straat: ‘Het heeft ons aangegrepen’

ARNHEM De massamoord op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog begint in Arnhemse straten stap voor stap tastbaar te worden. Zestien nieuwe struikelstenen werden woensdag gelegd  op de stoep van  voormalige woningen van slachtoffers van de Holocaust

0 reacties

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.