Ziekenhuis Rijnstate.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuis Rijnstate. © Eigen foto

Ziekenhuis Rijnstate stelt bonus in vooruitzicht voor verpleegkundigen die meer willen werken

Ziekenhuis Rijnstate stelt verpleegkundigen die meer willen werken een bonus in het vooruitzicht. Uitbreiding van uren is volgens het ziekenhuis de snelste manier om het tekort aan verplegend personeel op te lossen.

15 reacties

 • Hendrik Horden

  6 maanden geleden
  @Frans Appel @Els Weber-van Dreuten: hoewel er krapte is op de arbeidsmarkt, kan er best wel personeel worden aangetrokken. Sterker nog: zowel binnen de EU als daarbuiten wordt zorgpersoneel geworven. De bonus: hoewel dit op het eerste gezicht een mooie geste lijkt, denk ik dat beter zou om eens dieper naar het beloningsbeleid te kijken. Structureel verbeteren ipv incidenteel een groep naar voren halen. Kijk naar het totale beloningsgebouw; dat wekt, denk ik, meer ondersteuning op.
 • Els Weber-van Dreuten

  7 maanden geleden
  Frans Appel, de mensen willen vaak niet meer werken in de zorg dus mensen aannemen kan helemaal niet.
 • Frans Appel

  7 maanden geleden
  Meer mensen aannemen helpt ook.
 • Beau van Eersel

  7 maanden geleden
  Wanneer je iemand die full-time werkt een bonus betaald verdiend deze omgerekend meer per uur dan een part-timer. En dat is niet eerlijk en een part-timer wordt dan wel degelijk benadeeld.En al helemaal als deze part-timer niet meer kan werken met een goede reden. Dat heeft niets met jaloezie te maken maar met logica. Een uur werk van een part-timer is 60 minuten, net als een uur werk van een full-timer.
 • M.J. Jansen

  7 maanden geleden
  Een heleboel medewerkers werken naar kunnen en situatie, als ze dan extra werken krijgen ze dit uiteraard betaald echter een bonusje vind ik niet verkeerd, het grootste probleem is echter om een gedeelte van de jeugd te overtuigen voor o.a. dit soort beroepen en of andere.