Ziekenhuis Rijnstate weg uit Arnhem-Zuid en Velp

ARNHEM - Arnhem Patiënten van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem kunnen straks niet meer voor ziekenhuiszorg terecht in Velp en Arnhem-Zuid. Het ziekenhuis wil de zorgfuncties uit Arnhem-Zuid verplaatsen naar Elst omdat uit de Overbetuwe veel patiënten vandaan komen. Het aantal behandelings- onderzoeks- en poliklinische mogelijkheden wordt daar ook uitgebreid.

56 reacties

 • P. S.

  4 jaar geleden
  Het financiële punt m.b.t. concentreren betreft de aanschaf en inzet van peperdure specialistische apparatur voor een betrekkelijk kleine doelgroep, niet het centraliseren op zich. En die huisartsenpost weg uit Velp, naar Rijnstate: hoezo een zegen?
 • SansWorld

  4 jaar geleden
  En daarnaast wilt men in Nijmegen-Lent een Poli gaan bouwen van een concurrerend ziekenhuis...
 • theo oossanen

  4 jaar geleden
  Gebouwen apparatuur zijn al in Arnhem Zuid en in Elst is nog niets! Wie zit er te wachten op jarenlange procedures waarom kan er niet gekozen worden voor het behouden en onderhoueden wat er al is.Dit is een bizar voorbeeld (van publiek) kapitaal vernietiging. Er is altijd een deel van de bevolking dat niet in de buurt woont. Hoever ligt Elst van Arnhem zuid af? En natuurlijk vice versa
 • JTB

  4 jaar geleden
  Geografisch zal het allemaal wel kloppen hoeveel patienten er binnen een straal van de nieuwe poli wonen, maar dit zijn echt weer tekentafelbeslissingen van bestuurders die zelf geen gebruik maken van het OV.  Tis toch van de zotte dat je eerst naar Arnhem Centraal moet om in Elst te kunnen komen. Als ik op het Willemsplein overstap ben ik in 6 minuten in Rijnstate.
 • Billie84

  4 jaar geleden
  Ja en Rijnstate is voor de regio en niet alleen Arnhem. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem