Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Rijnstate. foto Gerard Burgers
Volledig scherm
PREMIUM
Wim van Harten, voorzitter van de Raad van Bestuur van ziekenhuis Rijnstate. foto Gerard Burgers © Gerard Burgers

Ziekenhuisbaas Rijnstate: ‘Soms denk ik: wij zijn zelf het virus’

INTERVIEWARNHEM - Wim van Harten is de baas van ziekenhuis Rijnstate. Hij staat op met het coronavirus en gaat ermee naar bed. ,,Ik zie met lede ogen hoe een deel van de bevolking moeite heeft om zich aan de coronarichtlijnen te houden.”

5 reacties

 • Joris

  1 jaar geleden
  Helemaal mee eens; we doen het zélf... we zijn te beroerd om ons aan te passen !Iedereen weet beter waar deskundige zelf naar op zoek moeten... Te stom om na te denken en te eigenwijs om zich aan regels te houden... Maar als we zelf naar het ziekenhuis moeten, dan verwachten we wonderen !Als je van gekkigheid niet weet wat je moet: neem contact op met een zorg-instelling en vraag of je iets voor ze kunt betekenen !
 • DDd

  1 jaar geleden
  Gek heh, met de meest bizarre vreemde maatregelen. Ik denk dat er altijd nog meer slachtoffers zijn gevallen door corona maatregelen dan door de corona zelf! Daarbuiten om hoor je niks meer over griep virussen, zijn die ineens van de aardbodem verdwenen??? Als ze sinds de uitbraak in Wuhan nu hun verstand hadden gebruikt en alles en iedereen tegen hadden gehouden die uit dat land was gekomen... was er nu niks aan de hand geweest en hadden wij hier ons leven gewoon draaiende kunnen houden. 
 • Ton

  1 jaar geleden
  Het virus is een normaal natuurverschijnsel. Wanneer op Aarde een populatie te omvangrijk dreigt te worden dan komt er vanzelf een natuurlijke vijand van die populatie, waardoor er minder individuen overblijven. De mens is de enige diersoort welke zich daartegen curatief kan wapenen.
 • Albert

  1 jaar geleden
  De Chinezen gaan straks weer gewoon komen hoor. Naar de Wallen, Keukenhof en Giethoorn. Zo lang die flauwekul bestaat, kun je het vergeten. 
 • Wim

  1 jaar geleden
  Een duidelijk punt: wij zijn het virus. En als De Dikke Ikke blijft regeren dan zal het virus niet verdwijnen. We zijn niet geveld door de barbaren, of een atoombom. Maar door een minuscuul wezentje die zonder groot ingrijpen en zonder heel veel discipline niet zal verdwijnen. Een vaccin zal maar even lucht geven. Maar nieuwe virussen liggen op de loer, net zoals de afgelopen jaren buiten Europa, is het nu ook binnen Europa. Veel minder vervuiling, veel gezonder leven, minder globalisering en veel meer zorg om elkaar is niet makkelijk, wel heel betaalbaar en de sleutel naar een nieuw normaal.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.