Station Arnhem Centraal.
Volledig scherm
Station Arnhem Centraal. © DG

Zitplaatszoeker NS op meer treinen na succes op traject Arnhem-Den Bosch

VideoARNHEM/ NIJMEGEN - Reizigers kunnen op meer treinen gebruik maken van de zogenaamde Zitplaatszoeker. Met een app is aan de hand van de kleuren groen, geel of oranje te zien hoe groot de kans op een zitplaats is en in welk rijtuig ze te vinden zijn.

De Nederlandse Spoorwegen begon hiermee vorig jaar een proef op het traject Arnhem-Nijmegen-Den Bosch. Omdat de app een succes is, zijn stapsgewijs meerdere trajecten toegevoegd zoals Utrecht-Arnhem-Nijmegen en Den Haag-Haarlem. 

De Zitplaatszoeker werkt onder meer door middel van sensoren die het gewicht per rijtuig meten. Het is de bedoeling dat voor het einde van dit jaar de app voor zo goed als alle treinen beschikbaar is. 

,,Alleen op de spoortrajecten waar nog geen sensoren zijn, kan dit nog niet. Dit jaar wordt de Zitplaatszoeker in ieder geval beschikbaar voor de sprinters en intercity’s. Volgend jaar is de bedoeling dat er landelijke dekking is”, zegt een woordvoerder van Nederlandse Spoorwegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.