Volledig scherm
PREMIUM
Een grote menigte op Hard Bass, afgelopen zaterdag. © Gerard Burgers

Zó slaan dieven met pepperspray toe op grote dancefeesten (en dit kun je er tegen doen)

ARNHEM - Spuiten met pepperspray om bezoekers van een groot dancefeest als Hard Bass in stadion GelreDome te bestelen. Het is een relatief eenvoudige roofmethode die groepjes zakkenrollers steeds vaker gebruiken, zegt de bekende ‘boevenspotter’ Jaime van Gastel. Volgens hem gaat het meestal om daders van Noord-Afrikaanse komaf die ‘zeer geraffineerd’ te werk gaan.

Volledig scherm
Jaime van Gastel. © Marco Okhuizen

Het is Van Gastels hobby zakkenrollers op te sporen. Op videowebsite YouTube heeft hij meer dan 60.000 abonnees die zijn ontmaskeringsvideo’s bekijken. Hij denkt wel te weten hoe een vrouw afgelopen weekeinde tijdens Hard Bass het slachtoffer kon worden van diefstal door een 17-jarige man met pepperspray op zak.

Volgens hem is de kans groot dat zij het doelwit was van een groep criminelen van Algerijnse afkomst, waarvan tot nu toe één persoon is opgepakt. Met ‘hippe’ kleding als skinny jeans proberen de ‘jonge gastjes’ zo min mogelijk op te vallen tussen de andere festivalbezoekers, vertelt Van Gastel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.