Arnhem 2120: beeld van de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Arnhem 2120: beeld van de stad. © Wageningen University & Research

Zo ziet Arnhem er in 2120 uit, denken wetenschappers uit Wageningen: ‘Drones zijn overal’

Drijvende woontorens op de Rijn. Snelwegen onder de grond. Auto's die zichzelf parkeren buiten de stad. Een enorm zonnepark ten noorden van Arnhem. Nieuwe meren op de Veluwe, voedselflats en ‘groen’ asfalt: een A15 die half in de lucht hangt en via bruggen dorpen in de Betuwe die op terpen zijn gebouwd, met elkaar verbindt.

21 reacties

 • joan sas

  3 maanden geleden
  Beken op de Veluwe zijn meest gegraven om de Veluwe te draineren t.b.v watermolens. In 2120 zijn die beken echt wel afgedamd of - nog beter - gedempt omdat de bossen anders nog meer verdrogen. Merkwaardig dat WUR dat niet inziet.
 • Maurice

  3 maanden geleden
  Tussen het groen leven is eigenlijk wat iedereen wel wil, denk ik. Tenminste ik wel. Dit had ook al lang voor elkaar kunnen zijn als de gemeente niet alles kapot maait en vol bouwt. Ik zie in Arnhem bijna alleen maar gemaaid gras en een volgend bouwproject. Groen wordt weggehaald en er worden flats neergezet. Waar zijn de vlinderstruiken en de bijenplanten, of de wintergroene voedselbomen voor de vogels? Watervogels hebben bijna geen schuilplekken omdat alle riet wordt weggehaald. En de egels..
 • Peter R

  3 maanden geleden
  De absolute hel natuurlijk, spuuglelijk, maar het is precies hoe er in de milieuhoek wordt gedacht. Ze suggereren een groene (of roze) wolk maar het gaat ze om bouwen, bouwen, bouwen. Ik heb al eens een discussie gehad met die lui: Nederland bouwt - verifieerbaar op basis van CBS-data - voornamelijk nog om migranten te huisvesten. Maar de suggestie om eens wat aan migratie te doen valt niet goed in die kringen, want dan hebben ze geen vulling voor hun geliefde torenflats.
 • Mies Bauwvrauw

  3 maanden geleden
  Chriet Titulaer was de man van de toekomst. Met een realistische blik, geen futuristische fantasy novel zoals dit artikel.
 • Theo Binnendijk

  3 maanden geleden
  Fantaseren is geen wetenschap, hier hebben we helemaal niets aan. Stop je energie in hedendaagse problemen. Er zijn er genoeg.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.