Impressie van de nieuwbouw die op de hoek van de Nieuwstraat en de Rijnkade in Arnhem wordt gerealiseerd. Zo ziet het compex eruit gezien vanaf de Weerdjesstraat.
Volledig scherm
Impressie van de nieuwbouw die op de hoek van de Nieuwstraat en de Rijnkade in Arnhem wordt gerealiseerd. Zo ziet het compex eruit gezien vanaf de Weerdjesstraat. © PR

Zo ziet de opgeknapte Nieuwstraat in Arnhem er straks uit

ARNHEM - De bouwcombinatie AM/Barcode mag op de hoek van de Nieuwstraat en de Rijnkade in Arnhem een nieuw gebouw realiseren. 

Er komen ruim vijftig appartementen en op de begane grond is ruimte voor winkels, horeca, een galerie, werkplekken en fietsenstallingen.

Volledig scherm
© PR

Ontwikkelaar AM en architect Barcode wonnen de tender voor de herontwikkeling van het gebied, waar de gemeente Arnhem enkele jaren geleden nog het cultuurgebouw had gedacht dat Focus Filmtheater Arnhem en Museum Arnhem zou gaan combineren. 

Het is de bedoeling de huidige bebouwing aan de oostkant van de Nieuwstraat eind dit jaar te gaan slopen. Begin 2020 zou dan een begin moeten worden gemaakt met de nieuwbouw.

Duurzaamheid

Volledig scherm
© PR

De gemeente vindt dat het plan van AM en Barcode het hoogst scoort op het gebied van duurzaamheid en ruimtelijke kwaliteit. Het past naar haar oordeel op de plek en sluit aan op wat er in de omgeving al is, bijvoorbeeld aan horeca. 

De gemeente wilde dat het bouwplan meer levendigheid in het gebied zou brengen, omdat dat bijdraagt aan de verbinding van de binnenstad met de Rijn. Met de winkels, de horeca en de galerie op de begane grond is daar naar haar oordeel sprake van. 

Opwaardering

Het nieuwe complex wordt ook gezien als een nieuwe opwaardering voor de zuidelijke binnenstad, nadat daar al de Jansbeek bovengronds is gehaald, het Kerkplein, de Trans en de Markt zijn heringericht en vernieuwd, het paviljoen Airborne at the Bridge is geopend en de Weerdjesstraat is opgeknapt.   

Eind volgende maand moet de definitieve overeenkomst worden gesloten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.