Volledig scherm
Archieffoto van het Stoelenproject in Arnhem. © Gerard Burgers

Zomersluiting Stoelenproject Arnhem van de baan

ARNHEM - De zomersluiting van Het Stoelenproject in Arnhem gaat niet door. De gemeente Arnhem gaat voor zestien nachten vrijwilligers werven die ervoor moeten zorgen dat daklozen ook in de maand juli de nacht op een matras kunnen doorbrengen. ,,De sluiting is van de baan", zegt wethouder Martien Louwers. 

Enkele weken geleden maakte het bestuur van Stichting De Duif waaronder Het Stoelenproject valt bekend dat Het Stoelenproject in juli de deuren zou gaan sluiten. Het wilde de vrijwilligers op adem laten komen en de routine van de daklozen doorbreken. De gemeenteraad was daar niet blij mee en ook Louwers zelf was verrast door het standpunt van De Duif. 

Overleg met het bestuur heeft geleid tot plan voor een wervingscampagne. De gemeente gaat contact opnemen met organisaties als Arnhemse Uitdaging en de Vrijwilligerscentrale. ,,Maar ook raadsleden of bestuurders kunnen zich aanmelden. Wie iets heeft met deze doelgroep kan contact opnemen met Het Stoelenproject. We hopen dat we langs deze weg ook nieuwe vrijwilligers voor de nachtopvang op het spoor komen", aldus Louwers. 

Het matras na de soep

Ze moeten ouder dan achttien zijn. Samen met een beroepskracht verstrekt de vrijwilliger soep en brood en houdt ‘s nachts een oogje in het zeil. Er is tijd voor een gesprek maar de ervaring leert dat daklozen na de soep vaak al direct hun matras opzoeken. 

Over het argument dat de sluiting de routine van daklozen doorbreekt, wil Louwers verder praten met Het Stoelenproject. ,,Het is niet de bedoeling dat daklozen eindeloos in de nachtopvang blijven hangen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.