Het terrein van Pro Persona in Wolfheze.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van Pro Persona in Wolfheze. © Erik van 't Hullenaar

Zorgaanbieders Oost-Nederland: wij sluiten straks echt niet zomaar patiënten op

ARNHEM/ NIJMEGEN - Zorgaanbieders in Oost-Nederland zijn echt niet zomaar van plan vanaf 2020 forse dwangmiddelen te gebruiken om onwillige psychiatrische patiënten en verstandelijk beperkten thuis te behandelen. Voor bijvoorbeeld opsluiting gelden strenge voorwaarden. Daarnaast betwijfelen zorgorganisaties of ze voldoende mensen hebben om de noodgrepen toe te passen.

7 reacties

 • tgm beuningen

  2 jaar geleden
   Allemaal een door de rechter bekrachtigd behandelplan, met name bedoeld om gedwongen opnames te voorkomen...? :-) 
 • Kareltje

  2 jaar geleden
  Een cursus Nederlands schrijven dat is het Pure Contrast van deze reactie.
 • Marcus

  2 jaar geleden
  De olifant in de kamer is dat minder dwang en drang in de zorg juist leidt tot meer agressie in plaats van minder en dat die agressie dé reden is waarom steeds minder mensen dit werk nog willen doen. Dit heeft weer tot gevolg dat met name veel afdelingen met hoge zorgzwaarte noodgedwongen draaien op peperdure zzp-ers en onervaren uitzendkrachten, met als gevolg dat de kwaliteit van zorg achteruitgaat, met als gevolg meer agressie etc etc.
 • Klaasje

  2 jaar geleden
  Weer een bezuinigingsplan richting afgrond zorg. Hoe krijg je het bedacht om de mensen in de omgeving zonder professionele kennis hier voor te laten opdraaien. Mensen die onwillig zijn moeten makkelijker ( tijdelijk) worden opgenomen en daar de zorg en begeleiding krijgen die bij hun past.
 • PureContrast

  2 jaar geleden
  Dit is zulk een dom idee.Stop mensen te behandelen als een mislukt diersoort dat bestreden dient te worden. Hoeveel zal hierdoor weer misgaan? Wortels en stokken methode werkt verwredend en aftakelend. Opgedreven en gehokt, geweld en drogatie. Tot zwak en onwetend gebracht. Tot ze mentaal en fysiek kreupel zijn. En niets meer begrijpen of kunnen doen. Leuke methode. Welk doel kan zoiets dienen? Blijf vertrouwen in het hulpverlenersleger dat hun neigingen kent goed omgaat met iedere verantwoording. Ze kennen enkel empathie. Toch? Uw familielid is in uitstekende handen. En gelukkig niet bij u
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.