Thinkstock
Volledig scherm
PREMIUM
© Thinkstock

Zorgen over wildgroei aan zorgaanbieders, zoals in Arnhem: ‘Gemeente heeft de toegangspoorten wijd open gezet’

In Gelderland heeft de afgelopen jaren een explosieve  plaatsgevonden aan zorgaanbieders. Het aantal zorgbedrijven vertienvoudigde. Dat blijkt uit onderzoek van Follow the Money, dat samenwerkt met De Gelderlander.

7 reacties

 • Ger Pett

  1 jaar geleden
  Marktwerking en goede zorg ,is niet het probleem, maar de criminelen, die geld wit wassen ,met gemeenschap geld, met goed vinding van de gemeente,dat is kwalijk,zelf heb ik zeer sterke informatie,en die heb ik al een keer gemeld ,maar er word helemaal niets mee gedaan,de gemeente Arnhem is drukker over het afval,dan dat ze eens een keer luisteren.
 • J.M. Horst

  1 jaar geleden
  Als je marktwerking in de zorg toelaat, dan ontstaat vanzelf het fenomeen dat aanbieders klanten gaan zoeken voor hun product. Dat is onlosmakelijk verbonden met een markt in welke vorm dan ook. En dus zullen veel nieuwe aanbieders er op gericht zijn om nieuwe klanten binnen te halen met als effect dat de vraag naar jeugdzorg toeneemt. Dat had van te voren toch bedacht kunnen worden?.
 • Albert van der Broek

  1 jaar geleden
  Marktwerking is niet zaligmakend. Wanneer snapt de overheid dat eens!
 • Jan Luesink

  1 jaar geleden
  Klinkt wel als achterhaald nieuws. In 2019 is de “open house” aanbesteding gesloten en is er een selectie aanbesteding geweest waar veel minder aanbieders zijn toegelaten.
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  Toen de grote reorganisatie en decentralisatie van Jeugdzorg in 2014 onder bezielende leiding van Halbe Zijlstra een feit was, wist iedereen dat dit geld zou gaan kosten. Tegelijkertijd werd er een bezuiniging doorgevoerd, terwijl er geld nodig was om de decentralisatie te betalen. Ambtenaren werden bijgeschoold, want beslissen over kinderen is wat anders dan afvalscheiding en hondenbelasting. Er zijn geen zorgaanbieders bijgekomen, er is te weinig geld.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.