Volledig scherm
Ernst van Drumpt, bestuurder van Elver. © Gerard Burgers

Zorginstelling Elver overweegt sluiting Arnhemse locatie

ARNHEM - Elver, zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, onderzoekt of beide locaties in de Arnhemse wijk Schaarsbergen in stand gehouden moeten worden. Afstoten van locatie Kemperbergerweg is een serieuze optie.

Elver (voorheen Schreuderhuizen en Fatima Zorg) heeft zowel aan de Bakenbergseweg als aan de Kemperbergerweg een woonvoorziening voor mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking. Beide locaties kampen met gedeeltelijke leegstand. Daarnaast is de huisvesting verouderd.

Vervangende nieuwbouw
Volgens bestuurder Ernst van Drumpt ligt vervangende nieuwbouw meer voor de hand dan een grondige renovatie. De locatie Bakenbergseweg acht hij hier het meest geschikt voor, omdat die dicht tegen een woonwijk ligt. Het andere terrein zou dan verkocht kunnen worden.

Onderzoek
Elver is bezig met een woonwensenonderzoek onder de ongeveer 150 cliënten in Arnhem. „Een deel van onze cliënten is geworteld in Schaarsbergen en woont er al vele jaren. Daarom zal er zeker een woonvoorziening in die wijk blijven”, zegt de bestuurder. „Maar er zijn ook cliënten die liever dichter bij de stad wonen, of juist naar een dorp zouden willen gaan."

Lees meer over de mogelijke sluiting van locatie Kemperbergerweg in De Gelderlander, editie Arnhem, van dinsdag 22 november, op papier of digitaal.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.