Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Thinkstock

‘Zorgontwikkelaar’ vulde ene gat met het andere en hoort anderhalf jaar cel eisen

ZWOLLE/ARNHEM – Tegen de eigenaar van het failliete bedrijf Projectadvies Wonen en Zorg BV is voor de rechtbank in Zwolle anderhalf jaar cel geëist, wegens faillissementsfraude, het achterover drukken van een erfenis en het te weinig opgeven van omzetbelasting. Het gaat om voormalig makelaar Ronald R. uit Arnhem, die zich bezighield met ontwikkelen van kleinschalige woon- en zorgvoorzieningen voor ouderen.

R. is naar eigen zeggen in de problemen geraakt door een conflict met het kerkgenootschap waar hij lid van was, de Nieuw-Apostolische Kerk. Hij heeft als makelaar werkzaamheden voor de kerk verricht, met betrekking tot de aan- en verkoop van gebouwen, waarvan de kerk er zo’n 65 in heel Nederland had. Ook daarvoor had hij een zorgconcept ontwikkeld, maar het liep spaak en draaide uit op een rechtszaak. De uitkomst in 2013 was, in dat R. zo’n vijf ton aan de kerk moest betalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.