Archieffoto. Medewerkers van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem staan in januari van dit jaar in de rij om gevaccineerd te worden.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto. Medewerkers van ziekenhuis Rijnstate in Arnhem staan in januari van dit jaar in de rij om gevaccineerd te worden. © Erik van 't Hullenaar

Zorgvakbond fel tegen registratie gevaccineerde medewerkers: ‘Dit zorgt voor onrust’

ARNHEM - De oproep van ziekenhuis Rijnstate om te registreren of personeel is ingeënt tegen corona, valt niet goed bij zorgvakbond NU’91. ,,Bij onze achterban ontstaat onrust hierover.’’

42 reacties

 • JWM Gardeniers

  10 maanden geleden
  Vaccinatie als je werkt mee zieken en zwakkeren is voor mij een ethische plicht. Als mens in de zorg neem ik die ‘last’. Soms niet makkelijk maar ik heb er geen probleem mee. Dus altijd gedaan bv hepatitis- en griepvaccinaties. Voor mij als medicus stond en staat dat altijd bovenaan ‘het welzijn en gezondheid van de aan mij toevertrouwde mensen’. Geen twijfel mogelijk.
 • Joes Rolsteen

  10 maanden geleden
  Wat ik mis, is dat niemand rekening houdt met mensen die corona hebben gehad. Zij zijn 5 tot 7 keer beter beschermd. Deze mensen hoeven niet meer gevaccineerd te worden. Hebben antistoffen bijzich, maar vallen onder de zogenaamde vaccinweigeraars omdat ze geen Q code krijgen. Dubbele antistoffen zijn onnodig en gevaarlijk. Ken mensen die na doormaken corona en twee vaccin erg ziek werden. Deze mensen kregen corona toen niemand nog getest werd, hebben geen bewijs dat ze het gehad hebben.
 • Jacqueline Arends

  10 maanden geleden
  Marco Wegma, voor chronisch zieken zoals dialysepatienten die 3x per week in Rijnstate behandeld worden is zelfs met vaccinatie de kans groot dat ze wel op de IC terecht komen(als ze daar met hun ziekte dan nog goed genoeg voor zijn). Dus niet geheel onlogisch dat men daar alleen gevaccineerd personeel wil hebben.
 • frank hack

  10 maanden geleden
  Even iets simpels dit is de vakbond die eerst riep dat niet iedereen gedwongen kon worden om te vaccineren, toen er een vaccin was graag voorrang wou en kreeg ivm het risico wat ze liepen en dan er nu weer op tegen zijn dat er openheid gevraagd word. Maar men gaat waarschijnlijk gewoon op vakantie , theater ,etc.... en gaan dan naar alle waarschijnlijkheid gewoon met een groen vinkje/coronacheck heen. Als ik Rijnstate zou zijn zou ik om een dagelijkse coronacheck vragen probleem opgelosd
 • G.J.W Wassink

  10 maanden geleden
  Wat de fanatieke pro vaccinatie personen steeds vergeten is dat onderzoek heeft aangetoond dat de zgn. Delta variant net zo besmettelijk is bij gevaccineerden als niet gevaccineerden maw. gevaccineerde personen kunnen anderen net zo goed besmetten als ongevaccineerden. Wil je met een test maatschappij (waar ik tegen ben) bereiken dat alle besmette personen bekend zijn dan zul je zo wel de gevaccineerden als de niet gevaccineerden moeten testen anders heeft het geen enkel nut.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.